Adelie Penguen

Evcil Hayvanın Adını Seçin







Görüntü Kaynağı

Adelie Penguen (Pygoscelis adeliae) ile birlikte İmparator penguen , sadece ikisinden biri penguen türleri Antarktika anakarasında yaşıyor. Bu tür, tüm Antarktika kıyılarında ve yakın adalarda yaygındır. Adelie penguenleri, Antarktika kıtasında yaşayan penguenlerin en küçüğüdür. Adelie penguenleri, 1830'larda bir Fransız kaşifin karısının adını aldı.

Adelie penguenleri, on binlerce kuştan oluşan büyük kolonilerde kayalık, buzsuz kumsallarda yuva yapar ve ürer. Antarktika bölgesinde yaşayan 2,5 milyondan fazla üreme çifti var.

Adelie Penguen Özellikleri

 Adelie Penguen

Adelie penguenleri 60 ila 70 santimetre uzunluğunda ve yaklaşık 4 kilogram ağırlığındadır.

Ayırt edici işaretler, gözü çevreleyen beyaz halka ve gaganın tabanındaki tüylerdir.

Bu uzun tüyler kırmızı gagalarının çoğunu gizler. Kuyrukları diğer penguenlerin kuyruklarından biraz daha uzundur.

Adelie Penguen Diyeti

Adelie penguenleri, krill gibi kabuklulara oldukça bağımlıdır. Balık ve amfipodlar da belirli mevsimlerde belirli yerlerde yaygın yiyecekler olabilir.

Adelie Penguen Üreme

Adelie penguenleri ekim ayında üreme alanlarına varıyor. Yuvaları üst üste yığılmış taşlardan oluşur. Erkek Adelie penguenleri, dişileri düşük bir gırtlak sesi ve ardından yüksek bir çığlıkla çağırır. Bir dişi Adelie pengueni tipik olarak kahverengi veya yeşil renkli iki yumurta bırakır.

Antarktika'nın en sıcak ayı olan Aralık'ta (yaklaşık -2°C), ebeveynler yumurtanın kuluçka dönemlerini değiştirir. Bir ebeveyn beslenmeye gider ve diğeri yumurtayı ısıtmak için kalır. Kuluçkadaki ebeveyn yemek yemiyor. Mart ayında yetişkinler ve gençleri denize döner. Adelie penguenleri yuvalarını çakıl taşları, taşlar ve diğer yuva yapı malzemelerini çalmaya çalışan diğer penguenlerden korumak zorundadır. Adelie penguenleri su içmezler, bunun yerine kar yerler. Burunlarında balık tutarken ve sudayken balık yerken yuttukları okyanus suyundaki tuzu alan bir bez vardır.

Adelie Penguen Göçü

Adelie Penguenler göçmen penguenlerdir ve üremeden sonra bir sonraki bahara kadar kolonilerine dönmezler. Bu türün üreme dışı dağılımı hakkında çok az şey bilinmektedir. Antarktika kışında sadece birkaç Adelie Penguen kaydı var.

Uydu telemetrisini kullanan son çalışmalar, Ross Denizi'nden Adelie Penguenlerinin sonbaharda bu bölgeyi terk ettiğini ve Antarktika kıtasının yaklaşık 600 kilometre kuzeyine göç ettiğini gösteriyor. Gençlerin yetişkinlerden daha kuzeye seyahat ettiğinden şüpheleniliyor.

Adelie Penguen Koruma

BirdLife Uluslararası (2004). Adelie Penguen (Pygoscelis adeliae). 2006 IUCN Tehdit Altındaki Türlerin Kırmızı Listesi. IUCN 2006. Erişim tarihi: 12 Mayıs 2006. Veritabanı girişi, bu türün neden en az endişe verici olduğuna ilişkin gerekçeyi içerir.

Daha fazlasına göz atın A harfi ile başlayan hayvanlar