Avustralya Swiftlet'i

Evcil Hayvanın Adını Seçin







  Olympus-dijital-kamera-2 Görüntü Kaynağı

Avustralya Swiftlet (Aerodramus terraereginae), özellikle tropikal kuzey doğu bölgelerinde Queensland, Avustralya'ya özgü küçük bir kuştur.

Swiftlet'in iki alt türü vardır: Chillagoe Swiftlet (A. t. chillagoensis) ve A. t. terraereginae bazen iki ayrı tür olarak kabul edilir.

Diğer Aerodramus Swiftlet'leri gibi, bu tür de genellikle Cins: Collocalia'ya yerleştirilir.

Avustralya Swiftlet'in özellikleri, habitatı, diyeti, davranışı ve üremesi hakkında daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki bilgileri kullanın.

Avustralya Swiftlet Özellikleri

Avustralya Swiftlet 11 - 12 santimetre uzunluğunda, 10.5 - 12.5 gram ağırlığında ve yaklaşık 11 santimetre kanat açıklığına sahip.

Avustralya Swiftlet'leri genellikle tek tip gridir ve bazılarının üst kısımları koyu kahverengi, alt kısımları soluk gri/kahverengidir, bazen güneşte neredeyse beyaz görünür ve soluk beneklere sahiptir. Çatallı bir kuyrukları ve hızlı uçuş için dar kanatları vardır. Gagaları küçüktür ve uçuşta böcekleri yakalamak için uyarlanmış kıllarla çevrili geniş bir açıklığa sahiptirler.

Swiftletlerin kısa bacakları vardır, bu da kuşların tünemesini engeller, ancak dikey yüzeylere yapışmalarını sağlar. Her ayağında dört parmak bulunur. Swiftlet'lerin küçük göğüs kasları ve ana uçuş teknikleri olan kaymaya uyarlanmış çok uzun birincil uçuş tüyleri vardır.

Avustralya Swiftlet Habitatı

Avustralya Swiftlet, deniz seviyesinden 1.000 metre yükseklikte, ancak daha yaygın olarak 500 metrenin altında meydana gelen tropik kıyı bölgeleri ve açık deniz adaları çevresinde bulunabilir. Yağmur ormanlarının, kumsalların ve geçitlerin ve bazen de meraların ve savanların kenarlarında sürüler halinde avlanma eğilimindedir.

Avustralya Swiftlet Diyeti

Avustralya Swiftlet böcekleri ve yüzen örümcekleri avlayan bir böcekçil ve uçuş besleyicidir. Tipik olarak gündüzleri ve üreme kolonisinin 30 kilometre yakınında beslenir ve geceleri tünemek için mağaralara döner.

  Avustralya Swiftlet'i

Avustralya Swiftlet Davranışı

Avustralya Swiflet'i uçuş sırasında yüksek perdeli bir çağrıya sahiptir. Üreme mevsimi boyunca, metalik bir tıklama sesi duyulabilir.

Avustralya Swiflet'leri, geceleri tünedikleri ve üreme mevsimi boyunca üredikleri mağaraların yarıkları ve kuyularında zifiri karanlıkta gezinmek için basit ama etkili bir ekolokasyon biçimi kullanma yeteneğine sahiptir.

Bu kuşlar ayrıca, muhtemelen yakındaki kuşları yollarından çekilmelerini sağlamak için yuvalara yaklaştıklarında bir dizi düşük tıklama ve ardından bir çağrı yayarlar.

Avustralya Swiftlet Üreme

Avustralya Swiftlet'in üreme mevsimi Ekim'den Mart'a kadar sürer. Bu küçük kıyı kuşları, kıyı mağaralarında veya kayalar ve kayaların çevresinde yüzlerce birey içeren kolonilerde yuva yaparlar.

Avustralya Swiftlet'leri tek eşlidir, yani ömür boyu eşleşirler. Erkekler dişileri çekmek için hava gösterileri yaparlar ve yuvada çiftleşme gerçekleşir. Yuvalar genellikle mağaraların içine inşa edilir ve mağara duvarlarına veya tavanlarına bağlanır ve yerden 20 metre yüksekliğe kadar olabilir. Yuvalar genellikle sepet şeklinde ve yarı saydamdır ve kuşun tükürüğü ile karıştırılmış otlar, dallar, casuarina iğneleri ve tüylerden yapılır.

Dişi, her biri tek bir donuk beyaz yumurta içeren iki pençe bırakır. İlk yumurta her iki ebeveyn tarafından da yaklaşık 26-27 gün kuluçkaya yatırılır. İkinci yumurta da kuluçkaya yatırılır ve ilk yumurtadan çıkan civcivin sıcaklığı buna yardımcı olur.

Ebeveynler, kendileri ve civcivler için yiyecek aramak için her seferinde 30 dakikalık sürelerle yuvadan ayrılırlar. Yavrular yumurtadan çıktıktan 51 gün sonra tüy dökerler.


Avustralya Swiftlet Koruma Durumu

Avustralya Swiftlet'in koruma durumu hakkında veri yoktur.

Daha fazlasına göz atın A harfi ile başlayan hayvanlar