Kırmızı panda

Evcil Hayvanın Adını Seçin







  kırmızı panda Görüntü Kaynağı

bu Kırmızı panda (Ailurus fulgens) Bhutan, güney Çin, Hindistan, Laos, Nepal ve Burma'daki Himalayalara özgüdür.

Red Panda, Hindistan'ın Sikkim eyaletinde eyalet hayvanıdır. Red Panda aynı zamanda Darjeeling uluslararası festivallerinin de maskotu. Kırmızı Pandalar, diğerlerinden oldukça farklı görünüyor. dev panda , daha çok bir rakun görünümüne benziyorlar veya gelincik hayvan türü.

Red Panda, 'Küçük PandaWah Kedi Ayı' veya 'Firefox' olarak da bilinir. 'Wah' olarak adlandırılma referansı, kendine özgü ağlamasından kaynaklanmaktadır. Kızıl Pandalar en yakın akrabalarıdır. rakun ve şimdi kendi aileleri (Ailuridea) içindeler. Çoğu şurada bulunabilir: ılıman ormanlar Himalayalar ve Çin ve Myanmar'ın (Burma) bazı yüksek dağlık bölgeleri.

Kızıl Pandaların alt ailesi iki alt türe ayrılır:

Kuzey Myanmar ve güney-orta Çin'e özgü olan Ailurus fulgens styani

ve

Ailurus fulgens fulgens Nepal, Tibet, Butan ve Hindistan'ın Assam ve Sikkim eyaletlerine özgüdür. Ailurus fulgens: Latince: 'ateş renginde kedi'

Red Panda'nın Fiziksel Özellikleri

Kırmızı pandaların, onları soğuktan koruyan yumuşak, yoğun kürkleri vardır. Hayvanın üst kısmındaki kürk kırmızımsı-kahverengi, alt kısmı ve bacakları siyah renktedir. Red Pandaların ayaklarının tabanları beyaz kürkle kaplıdır. Red Pandas'ın kompakt yüzü ve kulakların etrafındaki kenarlar öncelikle beyazdır.

Kırmızı pandanın gözleri üzerinde kırmızımsı kahverengi maske benzeri işaretler ve dönüşümlü olarak kırmızımsı ve açık kahverengi halkalarla işaretlenmiş yoğun, tüylü kuyruğu vardır. Kuyrukları gerçekten bir rakun kuyruğuna benziyor.

Red Panda'nın yarı geri çekilebilir pençeleri vardır ve Dev panda gibi, gerçekten bilek kemiğinin bir uzantısı olan sahte bir baş parmağı vardır.

Kızıl Panda Yaşam Alanı

Kızıl pandalar, yoğun ormanlarda ve bambu çalılıklarında Himalayaların uzak dağlık bölgelerinde yaşar. Ormanlar, bambu ve küçük ağaçların yoğun bir alt hikayesine sahiptir. Red panda habitat sıcaklıkları genellikle 10 – 25 santigrat derece arasındadır. Kırmızı pandalar ayrıca 6.000 – 12.000 fit arasındaki yükseklik aralıklarını da engeller.

Kırmızı Panda Diyeti

Tıpkı dev panda gibi, kırmızı panda da bir bambu yiyicidir ve beslenmesi çoğunlukla bambudur. Yaz aylarında kırmızı panda meyveler, mantarlar, yapraklar, otlar, kökler, meyveler, likenler ve meşe palamudu ile beslenebilir. Otçul olarak kabul edilmesine rağmen, kırmızı panda bazen kuş yumurtası alır ve bazen fare ve kuş yiyebilecekleri tahmin edilir. Bambu besin seviyesi çok düşük olduğundan, Red panda yavaş bir metabolizmaya sahiptir ve gününün büyük bir kısmını yiyecek aramakla geçirir.

Red pandaların sindirim sistemi de dev pandaların sindirim sistemi gibidir. Red panda etçil bir diyete daha uygundur. Bununla birlikte, selülozu sindiremez, bu nedenle hayatta kalmak için büyük miktarda bambu tüketmesi gerekir ve bu nedenle çoğunlukla otçul olarak sınıflandırılır.

Red Panda Sosyal Davranışı

Kızıl panda geceleyin ve çoğunlukla sabahın erken saatlerinde ve öğleden sonra geç saatlerde aktiftir, bambu diyetleri düşük enerji içeriğine sahip olduğundan, günün çoğunu ağaçlarda dinlenerek enerjilerini korurlar. Kırmızı pandalar normalde yalnız yaratıklar ancak üreme mevsiminde çiftler oluştururlar.

Kırmızı pandalar bölgesel gibi görünüyor. Kırmızı pandalar, anal bölgelerinde, keselerini vahşi doğada çeşitli nesnelere sürterek bölgesel sınırları işaretlemek için kullandıkları bir koku üreten salgı keseleri kullanırlar. Ek olarak, düzenli dışkılama alanlarını kullanarak da bölgeyi işaretleyebilirler. Kırmızı pandaların hafif, saldırgan olmayan bir eğilimi vardır.

Kızıl Panda Üreme

Dişi kırmızı pandanın gebelik süresi yaklaşık 3 aydır. Bu süre zarfında dişi, içi boş bir ağaçta veya kaya yarığında çim ve dallardan bir yuva yapacaktır. En fazla 3 yeni doğan yavru daha sonra yuvaya teslim edilir. Üreme mevsimi ocak ortasından mart başına kadar sürer ve yavrular genellikle mayıs ortası ile temmuz ortası arasında doğar. Kırmızı pandalar yaklaşık bir yaşında cinsel olgunluğa erişirler.

Yeni doğan kırmızı panda yavruları yaklaşık 4-5 ons ağırlığındadır. Tamamen tüylü ve soluk sarı renktedirler. Tıpkı Dev Panda yavruları gibi, doğuştan kördürler ve bakım ve hayatta kalma için tamamen annelerine güvenirler. Yavrular 3 haftalıkken gözlerini açarlar. Kırmızı panda yavruları, yaklaşık 90 günlükken yetişkin kırmızı panda rengini almaya başlar. Red panda yavruları 5 ayda sütten kesilir ve doğumlarından yaklaşık bir yıl sonra bir sonraki yavru doğana kadar annelerinin yanında kalırlar.

Erkek kırmızı pandalar yavruların yetiştirilmesini paylaşmazlar, yavruları büyütmek ve bakımını yapmak tamamen anne kırmızı pandaya bırakılır. Kırmızı pandalar esaret altında 14 yıla kadar yaşayabilir. Bununla birlikte, vahşi doğada gerçekte ne kadar yaşadıklarından emin değil.

Red Panda Koruma Durumu

Kızıl Pandalar IUCN tarafından tehlike altında olarak listelenmiştir ve CITES kapsamında Ek II.

bu kırmızı pandalar için büyük tehditler ormansızlaşma ve orman parçalanması nedeniyle habitat kaybıdır.

Red Pandalar genellikle kürk şapkaları ve kıyafetleri yapmak için paltoları için öldürülür. Çin'de artan insan nüfusu nedeniyle, Red Panda habitatları evler inşa etmek için temizleniyor. Yılda yaklaşık 10.000 panda ölüyor ve 10.000 pandadan yaklaşık 7.000'i ormansızlaşma nedeniyle ölüyor.

Kızıl Panda Resimleri

  640px-red_panda_43568591614-7072039   red_panda_24426122873-9787075   red_panda_16071822027-5179338

Daha Kızıl Panda Resimleri